Vi ønsker at være transparente omkring vores udvikling. Derfor har vi lavet denne tidslinje, hvor vi løbende vil sætte vores bæredygtighedsmål ind. Så snart vi opnår et element af målet, tilføjer vi en opdatering. På den måde kan du nemt spore, hvor langt vi er i vores rejse for at blive mere bæredygtige.

NOVEMBER 2020

BRONZE RATING

MÅL: Før slutningen af 2021 bestræber vi os på at få alle vores leverandører Leather Working Group certificeret med en Bronze rating.

UPDATE - DECEMBER 2021:
For at være helt ærlige, så skulle vi have formuleret denne målsætning helt anderledes. Vi skulle have taget udgangspunkt i, hvor mange procenter af den indkøbte læder, som kom fra LWG certificerede garverier, da vi lavede målet i 2020. Det havde været nemmere at forholde sig til. Derudover fandt vi ud af, at én af vores leverandørers garverier ikke ville blive auditeret af LWG i 2021, hvilket gør det umuligt at opnå en bedre rating før næste år. Derfor vil vi nu i stedet forklare, hvordan det er gået, som vi skulle have gjort fra start:

I 2020 indkøbte vi 54% af vores læder fra LWG certificerede garverier - alle med en Bronze rating.

I 2021 indkøbte vi 89% af vores læder fra LWG certificerede garverier. Det er en stigning på 65% på et år. Vi indkøbte 39% fra et Silver rated garveri, 39% fra et Bronze rated garveri og 11% fra et Audited garveri.

I starten af 2022 vil vi offentliggøre hvornår vi ønsker kun, at modtage læder fra 100% LWG certificerede garverier.

Læs mere om LWG

November 2020

For

GOAL: Før udgangen af 2021 bestræber vi os på at udskifte vores konventionelle bomuldsfor til et bedre alternativ. Vi er ved at undersøge, om det skal være økologisk bomuld, genanvendt polyester eller et blandet materiale.

OPDATERING - DECEMBER 2021:
Vi ønskede oprigtigt talt at implementere denne målsætning i 2021. Men vi står overfor en del udfordringer med den globale infrastruktur, som giver massive prisstigninger på fragt og råmaterialer. Derfor har det kun været muligt at implementere økologisk bomuldsfor hos én af vores leverandører i 2021. Vi føler os nødsaget til at udskyde dette mål, indtil det er mere økonomisk realistisk for os.

Vi kommer til at dele vores fremtidige mål i begyndelsen af 2022, hvor dette punkt også vil blive adresseret.

November 2020

HANG TAGS

MÅL: Før slutningen af 2021 bestræber vi os på at udskifte pappet i vores hang tags til FSC certificeret pap, samt vores nuværende snore af konventionel bomuld til et bedre alternativ. Vi er ved at undersøge, om det skal være økologisk bomuld, genanvendt polyester eller et blandet materiale.

OPDATERING - DECEMBER 2021:
Vi har netop færdiggjort det nye hang tag design, som har været længe undervejs. Vi har afventet godkendelse fra Leather Working Group til at nævne vores medlemskab på hang tagget. Derfor kan vi starte med at finde en leverandør af FSC pap og økologisk bomuldssnore i januar 2022.

NOVEMBER 2020

PAKKEMATERIALE

Mål: Før udgangen af 2021 bestræber vi os på at udskifte vores pakkemateriale til bedre alternativer : Miljøvenlig tape, et bedre alternativ til konventionelle plastikposer og FSC certificerede papkasser. Vi er ved at undersøge, hvilke løsninger der er bedst for os.

UPDATE - DECEMBER 2020:
- Papkasser: Vores lager gemmer nu så mange genanvendelige papkasser som muligt fra vores leverandører, som kan bruges til at sende ordrer ud til vores kunder. Disse kasser får et lille klistermærke på lavet af 100% genanvendt papir, hvor der står: "I MAY BE AN UGLY BOX, BUT AT LEAST I'M REUSED!".
- Små forsendelsesposer: Vi pakker små forsendelser i små poser lavet af mere end 95% genanvendt plastisk i stedet for store papkasser. Dette bidrager også til bedre pladsudnyttelse i lastbilen under levering.

UPDATE - SEPTEMBER 2021:
- Fugtabsorberende poser: For at undgå mug under opbevaring og transport er fugtabsorberende poser en nødvendighed. Alle leveringer fra vores leverandører sendt pr. 1. september 2021 bliver pakket med Mikro-Pak Dri Clay® Kraft poser. Det er 100% naturlige og plastik-frie fugtabsorberende poser pakket i Kraft papir. Førhen brugte vi konventionelle Silica gel poser.  

UPDATE - DECEMBER 2021:
- Papkasser: Fra nu af bruger vi FSC certificerede kasser, når vi sender pakker fra vores lager. Halvdelen af vores leverandører i Indien har implementeret FSC certificerede kasser, mens den anden halvdel stadig sourcer.
- Tape: Så snart vores nuværende lager af pakketape er brugt op, skifter vi til FSC certificeret, papirbaseret tape.
- Poly bags: ESelvom vi ville ønske, at vi kunne undgå engangsplastik, så er poly bags et krav fra de fleste af vores forhandlere og beskytter også det enkelte produkt under transport og opbevaring. Vi har dog implementeret poser af 100% genanvendt plastik ved majoriteten af vores leverandører. Resten sourcer stadig.
- Fyld: Nogle tasker skal bruge fyld, for at holde formen. Men vi bruger ikke fyld til vores bløde lædervarer, kun på de varer lavet af vores hårde, glatte kvalitet samt vores bæltetasker. Vi bruger oppustelige luftpuder af plastik. Venligst punkter dem venligst før bortskaffelse, så de fylder mindst muligt. Vi leder efter et bedre alternativ med mere genanvendt plastik i.

November 2020

TRANSPORT

MÅL: Vi forsøger altid at begrænse vores forbrug af flytransport så meget som muligt, når vi fragter varer fra vores leverandører. I 2021 bestræber vi os på at fragte cirka 85% med skib og 15% med fly (baseret på antal styks).

Opdatering - DECEMBER 2021:
I 2021 har vi fragtet 73% med skib og 23% med fly. Vores målsætning var en større mængde fragtet med skib. Da vi var halvvejs gennem året, var vi også langt over målsætningen, men grundet massive forsinkelser på grund af Covid-19, de internationale fragtudfordringer og stor råvaremangel, er vi ikke nået 100% i mål. Vi har visse forpligtelser overfor vores forhandlere, og vi er nødt til at overholde leveringsfrister. Derfor har vi været nødsaget til at fragte mere med fly, for at overholde vores deadlines for levering.

start 2022

NYE MÅL OG AMBITIONER

I starten af 2022 vil vi annoncere vores nye mål og ambitioner for fremtiden, hvad angår bæredygtighed og social ansvarlighed. 2021 har været langt mere udfordrende, end vi først havde antaget. Vi har knoklet for at nå i mål med vores 2021-målsætninger, men det er ikke lykkes 100%. Det er på ingen måde på grund af manglende vilje, men simpelthen fordi at vi har indset, at processerne er meget længere end først antaget. Men afgjort også fordi Covid-19, internationale fragtudfordringer samt øgede råvarepriser har skabt mangle udfordringer for vores lille virksomhed.