Materialer

Produktion

Transport
& Emballage

Vores mål

Produktpleje


Materialer

Vores læder kommer fra kvæg i Indien. Læderet er et overskudsprodukt fra kød- og mejeriindustrien, hvilket betyder at ingen dyr er opdrættet til fordel for vores produktion, men kan anses som et sideprodukt. Vi bruger aldrig skind fra uddøende- eller eksotiske arter, og derfor er taskerne med krokodille- eller slangeprint lavet af præget skind.

Vi arbejder i øjeblikket hårdt på at opnå, at vores leverandører alle bliver auditerede medlemmer af Leather Working Group. LWG har udviklet en standard for bæredygtighed and ansvarlig læderproduktion, som dækker kemikaliehåndtering i garverier, miljømæssig compliance, lædersporbarhed og gennemsigtighed i leverandørkæden. Det er ikke en certificering for gårde og slagtehuse, men den hjælper med at sikre at vores garvningsprocesser er tæt monitoreret og overholder lovgivning, og at vores skind ikke kommer fra områder med afskovning. Vi arbejder på at opnå målet om at få alle leverandører Bronze certificeret hos LWG inden udgangen af 2021.

Se alle vores mål her:

Vores mål

Garvning er processen, hvor man forvandler dyreskind til brugbart læder. På nuværende tidspunkt gør vi brug af to processer: Vegetabilsk garvning og kromgarvning.

  • Vegetabilsk garvning har en lavere negativ miljømæssig påvirkning, krakelerer ikke og tørrer ikke ud, og giver derfor tasken en længere levetid. Læderet bliver dog en smule stift, og skal lige ”gåes til” for at opnå fuld fleksibilitet. Desuden kan farven blive mørkere over tid. Vi arbejder på at forøge brugen af vegetabilsk garvning i vores tasker for at undgå unødig udledning af giftigt spildevand.
  • Kromgarvet læder er tyndere og blødere end vegetabilsk garvet læder. Kromgarvet læder udvikler ikke patina lige så hurtigt som vegetabilsk garvet læder. Dog skal det nævnes, at kromgarvning resulterer i giftigt spildevand, som kan have en negativ miljømæssig påvirkning. Dette kan kontrolleres gennem lukkede spildevandssystemer til genbrug af vandet. Derudover kan kromgarvet læder have en kemisk lugt.

Alle vores lynlåse er fra YKK. YKK står for høj kvalitet og lever op til de internationale standarder.

Foret i vores tasker er 100% bomuld, hvilket er et holdbart materiale, som giver produktet en lang levetid. I øjeblikket er vi i gang med at undersøge et bedre alternativ, som vi bestræber os på at implementere inden udgangen af 2021.

Vi vægter naturlige materialer højt, og ægte læder er vores foretrukne materialevalg. Læder er et materiale af høj kvalitet, og det har en lang holdbarhed, hvis du passer godt på det.

Der hersker vist ingen tvivl om, at vi er ret så vilde med læder som materiale. Det er et naturligt materiale, det er holdbart og med god behandling kan du bære vores produkter hele livet. På en måde er hver taske unik. Hver taske er lavet af et stykke skind, som kommer fra et individuelt dyr. Derfor er det vigtigt for os, at alle forstår, hvad man kan forvente af vores produkter.

Vi gør selvfølgelig vores ypperste for at sikre en stor ensartethed på alle taskerne af samme slags. Men vi ønsker stadig at understrege, at læder er et naturligt materiale, og derfor kan læderets udseende variere fra taske til taske og også på den enkelte taske. Skind reagerer forskelligt på den behandling det får, og kan derfor variere i tykkelse, farve, struktur, m.m., og skal ikke anses som værende en fejl. Sådan ser læder nu engang ud. Har du nogen spørgsmål til ovenstående, er du meget velkommen til at kontakte os.

Klik her for at læse om, hvordan du passer godt på dine produkter:

Produkt pleje