Transport og emballage

Materialer

Produktion

Transport
& Emballage

Vores mål

Produktpleje


Transport

Vi ved, at transport er en stor, miljømæssig udfordring. Vi bestræber os på at fragte så mange af vores varer som muligt med skib, da den miljømæssige påvirkning er en del mindre end ved fly. Flyfragt udleder 16-17 gange så meget CO2 som fragt til søs. Årsagen til at vi ikke helt kan undgå at fragte med fly er forsinket produktion, uventede forsinkelser og det simple faktum, at når man arbejder med læder, som er et naturmateriale, så responderer det ikke altid på den ønskede måde på den behandling det får, hvilket kan forlænge processen.


I 2018 fragtede vi cirka 71% med skib og 29% med fly.
I 2019 fragtede vi cirka 63% med skib og 37% med fly.
I 2020 fragtede vi cirka 81% med skib og 19% med fly.
I 2021 bestræber vi os på at fragte cirka 85% med skib og 15% med fly. Per 1. maj 2021 har vi fragtet 97% med skib og 3% med fly. Vi arbejder på at bibeholde denne fordeling, men vi er også opmærksomme på, at den nuværende Covid-19 situation i Indien samt internationale fragtproblemer kan skabe udfordringer i forhold til transporten.

Emballage

Emballage er uundgåeligt. Selvom emballage ikke har en lige så stor miljøpåvirkning som produktionen af selve læderproduktet, ønsker vi stadig at finde bedre løsninger. Vi skal bruge emballage, når vi fragter varer fra vores leverandører i Indien til vores lager i Danmark, og igen når varerne sendes ud til dig eller vores forhandlere. Vi ønsker at gøre det bedre i begge dele af processen. 

Emballagen vi bruger er:
- Fra leverandører: Hang tags, fyld, fugtfjerningsposer, forsendelseskasser og tape.
- Fra lageret: Forsendelseskasser, små forsendelsesposer og tape. 

På følgende liste kan du se, hvilken type emballage vi bruger nu og hvilke alternativer, vi ønsker at erstatte dem med. Vi har allerede introduceret flere bedre tiltag, men vi er også i proces med at finde flere:

- Hang tags: Vi ønsker at bruge FSC certificeret hang tags med snore af økologisk bomuld og er pt. i process med at finde en leverandør. (Se vores målsætning her).
- Fyld: Vi bruger ikke fyld i vores bløde lædervarer. Kun produkter lavet i vores hårde, glatte læderkvalitet kræver fyld for at opretholde formen. Vi bruger oppustelige luftpuder lavet af plastik. Husk at tømme puderne for luft før udsmidning. Vi undersøger pt. alternativer med mere genanvendt materiale i.
- Poly bags: Vi er i gang med at finde poly bag alternativer lavet af genanvendt plastik. Vi ville elske helt at undgå engangsplast, men det er et krav fra de fleste forhandlere og beskytter desuden produktet under transport og opbevaring. 
- Fugtfjerningsposer: For at undgå fugt og dermed mug under transport og opbevaring er fugtfjerningsposer nødvendige. Alle afsendelser fra vores leverandører som sendes fra d. 1. september 2021 bliver pakket med Mikro-Pak Dri Clay® Kraft poser. Det er 100% naturlige og plastfrie fugtfjerningsposer pakket i Kraft papir. 
- Forsendelseskasser: Vi søger pt. efter en leverandør af FSC certificeret papkasser både i Indien og Danmark. 
- Tape: Vi søger pt. efter en leverandør af papir-baseret tape til vores lager i Danmark. 
- Små forsendelsesposer: Vi sender små lædervarer i små forsendelsesposer lavet af mere end 95% genanvendt plastik i stedet for store papkasser. Dette bidrager til en bedre pladsudnyttelse under transporten.