Transport & Emballage

Materialer

Produktion &
Supply chain

Transport
& Emballage

Bæredygtigheds-
indsats

Produktpleje

Emballage og transport udgør to områder, hvor vi har et potentielt stort aftryk på specielt miljøet. Fremstillingen af de mange forskellige emballageformer og transporten fra Indien til Danmark er potentielt bekostelige ift. naturressourcer, vandforbrug og ikke mindst Co2-udledning. Vi vælger altid det miljømæssigt bedste emballage og den miljømæssigt bedste transportform.

Vi bruger mange former for emballage for at beskytte vores varer i de mange måneders transport og opbevaring. Vi stræber efter altid at vælge den bedste løsning for vores emballage, hhv. for at mindske det overordnede forbrug – men også for at finde de mest bæredygtige løsninger for dén emballage, vi ikke kan undvære.

Vi bruger så lidt fyld i vores tasker som muligt – kun hårde og specielle tasker pakkes med fyld, så deres form og funktion ikke kompromitteres under transport og opbevaring. Vi bruger så lidt beskyttelsesemballage som det er praktisk muligt – dog er vi ofte nødsaget til at benytte os af f.eks. papirservietter og skum, så metaldele og håndtag ikke ødelægger produkterne under transport.

Alle vores produkter er udstyret med hangtags og swingtags –  vi arbejder pt. på at udskifte det konventionelle pap med FSC-certificeret pap eller genanvendt økologisk bomuld. Derudover er alle vores produkter pakket med Micro-Pak Dri Clay poser for at modvirke udvikling af mug og svamp under transport – og vores polybags er lavet af genanvendt plastik.

Vi arbejder endvidere på at udbygge vores bæredygtige løsninger indenfor forsendelseskasser og tape.

Transportmæssigt sigter vi som udgangspunkt altid efter at transportere vores varer fra Indien til Danmark med båd fremfor fly. Vores kollektioner er sammensat af overvejende NOOS-programmer og kun to enkeltstående kollektioner om året. Vi forudsiger og planlægger vores indkøb ca. hver anden måned – og sikrer dermed et stabilt flow af produktion og transport. I tilfælde af forsinkelser i produktionen støtter vi altid vores leverandører så meget som muligt – og skifter kun til flytransport, når det er absolut bydende nødvendigt. Dét er nemlig både dyrt og mere miljøbelastende.